Колкото повече време изминава от обявлението за напускането на Жозе Моуриньо от Манчестър Юнайтед, толкова повече информации около неговия престой излизат. Португалският специалист неведнъж гласно изразяваше негодуванието си, че отборът не прави всичко необходимо да му докара качествен централен бранител.

И макар че в периода си на водене на „червените дяволи”, Моу закупи трима бранители за внушителна сума, то бордът е блокирал сделка за бранителя на Байерн Мюнхен Жером Боатенг.

Именно през лятото Моуриньо е провел лични преговори с германския бранител на баварския гранд, а двете страни са стигнали до споразумение. Юнайтед бе свързван сериозно с трансфер на Боатенг, а ESPN предава, че изпълнителният директор – Ед Уудуърд, лично е отказал офертата за бившия футболист на Манчестър Сити.

Информацията гласи, че шефът на „червените дяволи” е стопирал сделката, тъй като Боатенг е изкарал прекалено много контузии, а това е предотвратило „зелената светлина” за трансфера му. Юнайтед не успя да реализира входящ трансфер за централен защитник през лятото, а това е една от причините отборът да стартира ужасяващо тазгодишната кампания в Премиър лийг.