Германският шампион Байерн Мюнхен иска поне 60 милиона евро, за да продаде своя голмайстор Роберт Левандовски на Барселона, излезе с тази информация „Sky in Germany“. Миналата седмица „каталунците“ отправиха оферта от 40 милиона евро, но Байерн настоя, че нападателят не е за продан, въпреки че му остава само една година от договора.

Както е известно, полякът вече обяви публично намерението си да напусне Байерн в търсене на ново предизвикателство и Барселона е неговият избор, като няма финансов мотив в решението му да не удължи престоя си на „Алианц Арена“.

„Sky in Germany“ добави, че Левандовски би искал да се премести в Барселона още това лято, вместо да чака да стане свободен агент. Не се знае обаче какъв ще отговорът на „каталунците“, които едва ли биха били готови да извадят такава огромна сума, особено с нелекото си финансово състояние.

Тези дни в Испания пък писаха, че през настоящата седмица от „Камп Ноу“ ще отправи третото и финално предложение за Левандовски.

Полякът играе за германския шампион от 2014 година и оттогава има отбелязани 344 гола за клуба във всички турнири. Той помогна на Байерн да спечели осем титли в Бундеслигата през последните осем сезона, както и три купи на Германия. През изминалия сезон той бе коронясан за голмайстор на Бундеслигата за пети пореден сезон.

Левандовски прекара по-голямата част от кариерата си в Германия, след като се присъедини към Борусия Дортмунд от Лех Познан през 2010 година.