В Отбора на Байерн Мюнхен са обнадеждени, че могат да успеят да привлекат звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд въпреки наличието на интерес към нападателя от страна на редица други европейски грандове, пише „Daily Mail“.

„Баварците“ категорично нямат намерение да участват в наддаване за подписа на норвежката звезда, но там се надяват на повторение на сценария с Джейдън Санчо, когато през цялото лято се спекулираше с напускането му, а впоследствие английския национал остана в Борусия Дортмунд.

През лятото на 2022-а година Халанд става активна клаузата в договора му, според която той ще може да бъде закупен срещу сумата от 75 милиона евро, а спортният директор на „баварците“ Хасан Салихамиджич и останалите ръководни фактори са били уверени, че ще могат да го убедят да заиграе на „Алианц Арена“.

В Мюнхен смятат, че голямата трансферна сума, която ще изискват от Дортмунд, ще откаже кандидатите, тъй като клубовете бяха сериозно ударени финансово от пандемията от коронавирус. В Байерн виждат в лицето на Халанд перфектния заместник на навършващия през месец август 33 години Робърт Левандовски.