Бъдещето на Серж Гнабри в Байерн Мюнхен все още остава неясно и няма да бъде решено, докато играчът не се върне от лятната си ваканция. Това трябва да се случи следващата седмица, а на „Алианц Арена“ са по-оптимистични от всякога, че германският национал, който има една година още от договора си, ще преподпише с баварския гранд.

„AS“ твърди, че самият играч има няколко оферти, но той се чувства комфортно в Байерн и би приветствал подновяването на контракта му. Имаше слухове, че бившият играч на Арсенал не е доволен от предлаганата му заплата, която според германските медии не отговаря на очакванията на играча.

Изглежда обаче не е така - Гнабри е доволен от заплатата си, но не харесва начина, по който е предоставена от Байерн. Той смята, че „баварците“ не обмислят друг вариант, освен той да остане в клуба. Шефовете на клуба са разбрали гледната му точка и са дали да се разбере, че Гнабри е ценен високо в Байерн.

Очевидно е, че ръководството на германския шампион са нервни от ситуацията с Гнабри. Те са наясно, че той е в списъка на няколко топ клуба, включително Реал Мадрид и не обмислят да започнат следващия сезон с играч, който има самооще една година от договора си.

Спортният вестник „Kicker“ съобщава, че има вероятност Гнарби да бъде продаден, ако реши да не подновява договора си. Но най-вероятният изход е, че клубът в крайна сметка ще постигне споразумение с Гнабри за нов контракт.