Лидерът в испанската Ла Лига – Барселона, е разбрал по време на срещата със суперагента Жорже Мендеш, че трудно ще привлекат защитника на Манчестър Сити - Жоао Кансело, който е под наем до края на сезона в Байерн Мюнхен.

Каталунският клуб е направил десния бек на „гражданите“ своя основна цел за предстоящия летен трансферен прозорец, но се надява актуалния шамипион от Висшата лига да намали своите изисквания за неговата продажба. Барса може реалистично да проучи възможността за взимането му под наем, но само ако цената на португалеца бъде значително намалена.

бта
28 снимки

Sport съобщава, че при последната среща между шефовете на Барселона - Жоан Лапорта и Матеу Алемани с агента на Кансело - Жорже Мендеш, е станало ясно, че исканата от Сити цена за Кансело е твърде висока засега. Трябва или тя да бъде намалена, или Барса ще се насочи към други цели.

Взимането под наем на Кансело би струвало на Барса повече от 20 милиона евро и „Блаугранас“ не желаят да платят подобна сума за играч, който не биха притежавали напълно. По тази причина сега Мендеш ще трябва да убеди Сити да го даде под наем без пари, а Кансело също ще трябва да намали заплатата си, ако иска да играе за Барса.“