Нападателят на Бордо Малкъм публично призна, че след края на сезона ще напусне отбора. Бразилецът заяви, че за него би било сбъдната мечта да заиграе в отбор като Байерн Мюнхен.

21-годишният играч премина при „жирондинците” през 2016 година от Коринтианс и през този сезон блесна с качествата си. Макар че вторият дял от сезон 2017/2018 не е така силен за южноамериканецът, качествата и потенциалът му са безспорни.

Байерн се отказа от Малкъм, Арсенал без конкуренция

Интересното е, че в последно време се говореше за не просто за спад в интереса на Байерн, а за пълен отказ на баварците да преследват Малкъм през лятото. Техният наставник Юп Хайнкес публично заяви, че никога не е гледал изявите на техничаря и по тази причина не смята, че трансфер стои на дневен ред.

Голямата звезда на Бордо: Исках трансфер още през януари

Напоследък  слуховете тръгнаха в посока, която сочеше Арсенал, Тотнъм и Борусия Дортмунд като главните претенденти за подписа на Малкъм. От думите на самия футболист обаче излиза, че за следващата стъпка в кариерата си той се е прицелил именно в Байерн.

„Смятам, че е време (да си тръгна – б.р.)”, сподели Малкъм пред „Скай Дойчланд”. „Свърших добра работа тук и съм благодарен на Бордо, но сега имам нужда от ново предизвикателство. Трябва да си поставя нови цели.”

„Байерн е един от най-големите клубове в света. Ще бъде сбъдната мечта да заиграя там един ден. Всички знаят какво значи Байерн Мюнхен.”

Дортмунд ще се сбори с Байерн за подписа на Малкъм

„Прави ме много щастлив, че те мислят за мен. Ще продължа да се трудя здраво по усъвършенстването си. Кой знае, мой трансфер в Байерн съвсем скоро може да се окаже реалност.”

„Висшата лига на Англия също е интересна опция. Научих езика бързо, нямах никакви проблеми. С френския беше доста по-трудно, така че в Англия ще бъда добре. В крайна сметка ще се впиша, където е нужно”, добави Малкъм.

Дотук през сезона футболистът на Бордо може да се похвали с 8 гола и 6 асистенции в 27 двубоя от Лига 1.