Томас Тухел иска да привлече двама от бившите си играчи в Челси, след като съвсем наскоро застана официално начело на Байерн Мюнхен, съобщава The Sun.

Бившият наставник на Борусия Дортмунд и Пари Сен Жермен, който замени на поста в Байерн уволнения Юлиан Нагелсман, се е насочил към вратаря на "сините" Едуар Менди и полузащитника на лондончани Матео Ковачич.

Според британския таблоид, Тухел ще опита да вземе Менди и Ковачич, като стражът не е първи избор под рамката на мениджъра на Челси Греъм Потър, който предпочита за титулярен вратар Кепа Арисабалага. Менди има договор на "Стамфорд Бридж" до 2025 година, но е сред най-малко получаващите в клуба, като отказал шестгодишен контракт заради това, че от Челси не са показали достатъчно "уважение" към него относно финансовото му възнаграждение.

Ковачич от друга страна е с изтичащ договор през следващото лято и Потър вероятно ще направи чистка, за да освободи място за някои от новите попълнения на "сините" през натоварения зимен трансферен прозорец