Голямата звезда на РБ Лайпциг Тимо Вернер все още не е взел окончателно решение за бъдещето си, като изглежда много вероятно да се стигне до трансферна битка между Байерн Мюнхен и Ливърпул за подписа му.

По договора на 22-годишния играч с „биковете” остават още 18 месеца и на този етап той не бърза с отговора си към клуба, който вече отправи предложение за преподписване. Очевидно германският национал преценява опциите си, като неведнъж в миналото е изразявал желание да играе за тим, който печели титли.

Ако Лайпциг не успее да убеди водещият си реализатор да поднови споразумението си, то клубът ще бъде принуден да го продаде през лятото при доста по-ниска цена от желаната. Медиите в Англия твърдят, че може да се стигне до продажба при цена от 36 милиона паунда, което пак е доста добра сума.

„Абендцайтунг” твърди, че скаути на Ливърпул са наблюдавали изявите на Тимо Вернер при победата на РБ Лайпциг над Борусия Мьонхенгладбах (2:0) през декември. В онзи мач германецът отбеляза и двете попадения за своя тим, като има 11 гола в 17 шампионатни двубоя.

За Ливърпул обаче ще бъде доста трудно да надвие Байерн на германския пазар, където по принцип колосът от Мюнхен успява да прибере без проблемно най-добрите футболисти. Баварците имат своите планове за Вернер, който също не изключва подобен развой на кариерата си. „Ако в Германия носиш екипа на РБ Лайпциг и искаш да останеш в Бундеслигата, то реално имаш само един клуб, в който да преминеш”, заяви Вернер след загубата 0:1 от Байерн по-рано през сезона.

Интересното е, че Байерн и Ливърпул ще имат пряк дуел в 1/8-финалите на Шампионската лига през този сезон.