Защитникът на Байерн Мюнхен – Бенжамен Павар, разбуни духовете, след като публично обяви желанието си да напусне клуба. Според германските медии французинът не е доволен, че в някои мачове е резерва.

„Спечелих всичко тук и съм отворен за идеята за нов проект. Може би сега е моментът. Защо да не открия нова страна, нова култура?“, сподели Павар в интервю за „Екип“.

26-годишният световен шампион има договор с баварския гранд до лятото на 2024-а година. Досега не е известно да е имало разговори за евентуалното му удължаване.

55 снимки

Предпоставка за евентуална смяна на обстановката са спортните перспективи в друг клуб. Проектът трябва да е интересен и това е, което е важно за Павар. Макар че в Байерн амбициите и целите винаги са били много високи. В интервюто защитникът признава, че изпитва голямо уважение към клуба, и отхвърля спекулациите, че по този начин дава сигнал на ръководството да му предложи нов договор.

„Това не е никакъв фиктивен сценарий, ще видим какви опции има и ще говорим с Байерн“, подчерта защитникът, който дойде от Щутгарт през 2019-а година.

„Уважавам много този клуб, тук се научих на изискванията на много високо ниво и за мен е чест да нося тази фланелка“, признава Павар.

Guilliver/GettyImages
22 снимки

„В момента фокусът ми е върху Световното първенство, върху това да бъде най-добрият. Знам, че мога да играя и като десен бек, и в центъра на защитата. Не се притеснявам, чувствам се удобно и на двете позиции“, завършва Павар.

Байерн, който е лидер в Бундеслигата, гостува на Шалке 04 от 19:30 часа тази събота, а сблъсъкът от 15-ия кръг на първенството може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 3, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA.