Четирикратният световен шампион във Формула 1 - Себастиан Фетел, ще се завърне на пистата, но в състезанията за издръжливост. Според списание Аuto motor und sport, германецът има оферта от британския тим Jota и се предполага, че той скоро ще тества LMP2 прототип.

Информацията за състезателното бъдеще на Фетел се появи първо във Франция, като там дори се очаква, че тестът му за Jota ще е в началото на месец октомври. Заедно с германеца ще карат и настоящите пилоти на Jota Антонио Феликс да Коща и Уил Стивънс, като целта е да се провери скоростта и адаптацията на Фетел към прототип със закрит кокпит.

Михаел Шмидт от AMS запита директно Фетел в Япония дали ще го гледаме в Льо Ман.

„Все още няма нищо подписано, нищо не е решено, но аз мисля по този въпрос. Все още имам време, през което да реша“, заяви бившият пилот на Ред Бул, Ферари и Астън Мартин.

Списанието акцентира на факта, че ако Фетел искаше да отрече информацията, то щеше да използва други думи.

В Jota планират да участват в Световния шампионат за издръжливост (WEC) с два клиентски прототипа Порше 963, като шефът на тима Сам Хайнет се опитва да събере само звезди и в момента преговаря с Роберт Кубица, който може да доведе със себе си и спонсора си Orlen.