Никола Цолов изравни най-доброто си класиране във Формула, след като завърши на 11-о място в Монако. Съвсем малко не стигна на българския пилот да стигне до първата си точка в дебютния си сезон във Формула 3. По-рано през сезона Цолов завърши 11-и в спринтовото състезание в Мелбърн, Австралия.

Българинът стартира от 15-ата позиция на решетката, но бързо се изкачи с две места напред след ранен инцидент между други двама пилоти, който доведе до кола за сигурност. Гран При на Монако бе подновено в 7-ата обиколка, когато Цолов успя да стигне до 12-ата позиция. Пред него се движеше сътоборникът му Грегоар Соси. 

Lubomir Asenov / LAP.bg
39 снимки

След нов инцидент на пистата, Соси и Цолов излязоха 10-и и 11-и, но българинът така и не успя да се пребори с него за позицията, даваща една точка. Все пак по улиците на Монте Карло е изключително трудно да се правят изпреварвания. По-късно наказание на Тейлър Барнард с 10 секунди даде нови шансове на Цолов да се пребори за топ 10, но в крайна сметка Барнард завърши осми дори с наказанието.

11-ото място на Никола Цолов в основното състезание в Монте Карло е най-доброто му класиране от началото на дебютния му сезон във Формула 3, а сезонът продължава другия уикенд на пистата в Барселона.

Иначе Габриеле Мини триумфира в Монако, втори бе Дино Беганович, а на третото стъпало от почетната стълбичка се изкачи Пол Арон.