Атмосферните условия и очакваният дъжд ще имат важна роля за развитието на деветия кръг от сезон 2023 във Формула 3. Това е мнението на българския пилот във Формула 3 Никола Цолов.

Сезонът продължава утре на белгийската писта „Спа”, където миналата година Цолов спечели три победи в испанската Формула 4, а сега се завръща на трасето в Ардените с много по-бърз и мощен автомобил.

„Времето ще е много важно, очаква се да вали и трите дни, но ще видим как точно ще ни засегне това – заяви Цолов. – „Спа” много ми харесва, бърза писта с възможности за изпреварвания. Надявам се, че този уикенд ще успеем да комбинираме добро представяне на пистата с правилна работа на тима при подготовката на колата.”

В Унгария Цолов се пребори за 7-ото място в квалификацията, но в състезанията изостана заради инциденти и повреди, но сега се завръща на едва втората писта в календара, която познава от първата си година в автомобилния спорт – 2022.

Уикендът на Никола Цолов на „Спа” започва утре в 10:55 часа българско време със свободната тренировка, а в 16:00 часа започва квалификацията. Съботното спринтово състезание е от 11:00 часа, а неделната надпревара започва в 9:30 часа.