Българският пилот Никола Цолов ще започне утре в Бахрейн втория си сезон във Формула 3, като той вече успя да спечели първите си точки в дебютната си кампания, а сега има по-високи цели.

Цолов се представи много силно на предсезонните тестове, където записа второ време в последния ден, а при симулациите на състезателно темпо, също беше сред най-бързите.

"Целта ми е да се боря за място в топ 5 в състезанията и да съм в челната десетка в квалификациите. Вече познавам пистите, имам по-голям опит в работата с тима и смятам, че мога да съм много по-силен. На тестовете в Бахрейн имаше двама-трима пилоти с много добро състезателно темпо, а ние трябваше да изчистим още някои неща по поведението на колата, тъй като "Сахир" е много абразивна писта и много изяжда гумите, така че запазването им е трудна задача", заяви българинът преди старта на сезона.

Състезателният уикенд в Бахрейн започва утре със свободната тренировка в 9:55 часа българско време, а от 15:00 часа е квалификацията. В петък спринтовото състезание стартира в 12:15 часа, а в събота основната надпревара е от 11:00 часа.