Проблем с двигателя е лишил Никола Цолов от първата му победа във Формула 3, стана ясно след края на спринтовото състезание за Гран при на Бахрейн. Българският пилот на ART Grand Prix водеше в по-голямата част на надпреварата, но в крайна сметка финишира на четвъртото място.

Проблемите са настъпили след дефект на сензора, който определя количеството гориво, което да постъпва в мотора.  Така е влизало твърде много гориво и двигателят е започнал да се "дави".

"Доволен съм от пилотирането си, но заради проблема с двигателя, който се появи в шестата обиколка и ставаше все по-сериозен, загубих победата", заяви той, цитиран от отбора си. 

"Стратегически състезанието ми беше изградено правилно, докато колата вървеше добре, а и след това успях да отбия всички атаки и да си върна първото място. От един момент нататък вече нямах скорост за това. В първите 5-6 обиколки пазех гумите, само в един тур натиснах по-сериозно, но после нямах мощност за нещо повече".

Утре предстои основното състезание от програмата на Формула 3 в Бахрейн, което стартира в 11 часа българско време и ще бъде дълго 22 обиколки. В него Цолов стартира от 11-ото място.