Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов ще стартира от първа редица утре в спринтовото състезание от последния уикенд за сезона на пистата „Монца”. Никола завърши 11-и днес в квалификацията, която беше спирана на три пъти с червен флаг и съкратена с 10 минути, което означава втора позиция на старта утре и 11-о място на решетката за неделната надпревара.

„Успях да направя само една бърза обиколка и тя дори не беше достатъчно добра – заяви Никола след финала. – Но пък един път късметът да проработи и в моя полза.”

Цолов се класира за трети пореден уикенд в топ 12, които участват в обърнатата стартова решетка, а още с първия си и единствен опит записа 5-о време, след това слезе до 11-ото място.

Трите прекъсвания бяха заради катастрофи и излитания от трасето, като последното – на Оливър Гьоте, който се заби в предпазните стени на втория завой „Лесмо” малко, след като излезе на първо място, сложи край на сесията. Резултатите от квалификацията осигуриха и титлата за сезона на Габриеле Бортолето, който вече е недостижим на върха на класирането.

Гьоте взе пола с 1.38,909 минути, а Никола остана на малко над 0,6 секунди зад него, като отново беше най-бърз от тримата пилоти на ART Grand Prix.

Спринтовото състезание на „Монца” стартира утре в 10:25 часа българско време.