Със скандали завърши годишното общо събрание на Байерн. Представители на феновете поискаха оставката на президента на клуба Херберт Хайнер. Привържениците в залата бяха отвратени от арогантността на ръководството и отказа да се влушат в техните молби и критики. На някои членове не беше позволено да говорят на подиума за темата Катар.

Представителят на феновете Михаел От поиска да бъдат взети две решения, но това не можа да се случи заради присъствалия малък брой делегати. Той държеше договорът с Qatar Airways да бъде прекратен. Само 790 членове на Байерн (от общо 290 000) бяха представени в залата, а за вземане на решение трябваше да има 75% представеност.

„Можете да обжалвате в съда факта, че това предложение не можеше да бъде гласувано днес“, заяви вицепрезидентът на Байерн Дитер Майер.

След това представителите на феновете започнаха да скандират: „Хайнер вън! Не ви искаме! Ние сме Байерн, а не сте вие! Хайнер вън!”. Една жена също извика: „Проблемът е, че не ви интересуват човешките права”.

Почетният президент на баварците Ули Хьонес, който сам посочи Хайнер за свой заместник беше шокиран от реакциите.

„Първо трябва да преспя и след това мога да коментирам. Но това беше най-лошото събитие на Байерн, на което съм присъствал“, обяви Хьонес пред медиите.

По време на срещата Хайнер разкри, че Байерн няма и цент задължение и даде за пример Барселона и Ювентус, където ситуацията е шокираща.