След два месеца на закани по медиите, спорът между Байерн Мюнхен и Холандската футболна федерация относно контузията на Ариен Робен изглежда е към своя край. Поне така смята президентът на баварците Карл-Хайнц Румениге.

„Президентът на КНВБ (холандската федерация) Хенк Кеслер се извини специално за грубия си тон срещу доктор Мюлер-Волфарт”, заяви Румениге.

Кеслер обвини лекаря на Байерн, след като той от своя страна атакува медицинския щаб на „лалетата” за травмата на Робен.

Както е известно, звездата направи сензационно бързо възстановяване и игра в почти всички мачове на Холандия на Световното първенство. След като се върна в Мюнхен обаче, се оказа, че Робен има петсантиметрова дупка в мускула. Баварците смятаха да заведат дело за причинените щети, но най-вероятно нещата ще бъдат разрешени извън съда.

„Оптимистично настроен съм, че ще намерим решение”, сподели Румениге.

Байерн ще получи компенсация за заплатите, които плаща на Робен по време на неговия възстановителен период. Холандецът пропусна всички мачове на своя отбор от началото на сезона и не се очаква да се завърне в игра поне до януари.