Лудогорец излиза за втория си мач от груповата фаза на Лига Европа. В четвъртък вечер от 19:55 часа родният първенец има нелеката, а и натоварена с по-различни емоции задача да победи унгарския шампион Ференцварош в Будапеща. 

Колкото и да твърдят обратното, в лагера на "орлите" със сигурност са настроени по-специално за тази битка, защото вече играха с този съперник през настоящата кампания. И унгарците лишиха разградчани от мечтата им да играят в групите на Шампионската лига. 

Двата тима се срещнаха още в първия квалификационен кръг на Турнира на богатите, като родният първенец капитулира след две загуби. Но особено реваншът в Разград можеше да се развие по съвсем различен начин, ако не беше пропусната от Якуб Швиерчок дузпа. 

Полякът сега няма да е на линия за Будапеща, но причината не е свързана с пропуска му от бялата точка преди повече от два месеца. Той е с травма, а освен това лекува и заболяване, така че е единственият, който не се качи на самолета за унгарската столица. 

Определено Лудогорец влиза със самочувствие в този мач с оглед на представянето си в първия кръг. Тогава "орлите" спукаха от бой големия фаворит в групата ЦСКА Москва. Те направо попиляха руския гранд с 5:1 на "Лудогорец Арена", а Клаудиу Кешеру се отличи с хеттрик. 

Тази развръзка определено вдъхна увереност на разградчани, но и ги кара да са по-концентрирани в следващите си битки, защото след такъв успех няма как излизането от групите да не се мержелее пред състава ан Станислав Генчев. 

Добрата новина за младия специалист е, че ще може да разчита на всичко най-добро и той ще е изправен пред най-приятната за всеки треньор дилема - на кого да заложи в титулярния състав, като му се налага да избира от най-доброто, с което разполага. 

Дали изборът на Генчев ще се окаже сполучлив, ще разберем в четвъртъчната вечер, като всички родни фенове стискат палци за нова незабравима и луда "лудогорска" вечер в Европа. От тези, които "орлите" многократно са доставяли на публиката в турнирите на УЕФА.