Селекционерът на националния отбор на Австрия Ралф Рангник призна, че е провел разговор с шефовете на Байерн Мюнхен и е информирал ръководството на Австрийската футболна централа.

„В момента съм концентриран върху тима на Австрия и предстоящото Европейско първенство. Ако от Байерн ми кажат, че ме искат, тогава първо ще трябва да се запитам дали аз искам всичко това", коментира Рангник пред германското издание 90Minuten.

„С Австрийската федерация имаме отношения, основани на пълно доверие. Чувствам се добре тук. В момента няма причина да се занимаваме интензивно и конкретно с въпроса“, каза Рангник.

На въпрос дали евентуална обвързаност с Байерн Мюнхен ще се отрази на представянето на Австрия на Европейското първенство, 65-годишният Рангник коментира:

„Искаме да се отдадем максимално на отбора и да се справим възможно най-добре. Имам близки и добри взаимоотношения с футболистите. Нещата няма да се подобрят, ако просто кажа: „Със сигурност ще бъда тук през следващите четири години. Ако искам да правя нещо различно, първо ще се допитам до Австрийската ФА“, добави специалистът.

„Ако реша да предприема нещо друго, първо ще го обсъдя с националния тим на Австрия. Финансовата страна не играе роля за мен. Това, което ме мотивира е шансът да развивам отбор, който да бъде успешен“, уточни още Рангник, който има договор с местната федерация до 2026 година.