След два мача без успех, Байерн се завърна на пътя на победите с 2:0 над Шалке в дербито на 23-тия кръг в Бундеслигата. Баварците по категоричен начин надиграха „кралскосините“ и показаха, че не са се отказали от борбата за титлата.

На „Алианц Арена“ домакините имаха превъзходство над своя съперник през целия мач и можеха да победят и доста по-категорично, ако не бяха многото пропуски на звездите на тима. Над всички в мача бе Франк Рибери, който летеше по терена и заслужено отбеляза и двата гола в двубоя. Байерн освен това удари греда, а гол на Томас Мюлер не бе зачетен.

В 36-а минута Луис Густаво изведе добре Рибери. Защитата на Шалке изпусна французина и се наложи вратарят Тимо Хилдебранд да излиза напред, за да спре звездата на Байерн. Рибери обаче майсторски прехвърли Хилдебранд, след което спокойно чукна топката в опразнената врата.

Рибери сложи точка на спора в 55-а минута. След двойно подаване с Мюлер, французинът влезе в наказателното поле, преодоля Кристоф Метцелдер и стреля. Топката рикошира в тялото на Кириакос Пападопулос и влетя във вратата на Шалке за крайното 2:0.

В класирането Байерн се изкачи на второ място с 48 точки, на една зад лидера Борусия Дортмунд, който по-късно посреща Хановер. Шалке остана четвърти с 44 точки.