Изглежда Байерн вече избра новия си резервен вратар за следващия сезон. Според „Кикер“ това е Ярослав Дробни, който в момента пази в Хамбургер ШФ. Тимът от Хамбург със сигурност ще привлече стража на Байер Леверкузен Рене Адлер, което означава, че Дробни ще изгуби титулярното си място. Най-късно до края на седмицата Адлер трябва да подпише договора с новия си отбор, което е ясен знак за чеха, че може да напусне Хамбург.

Той обаче явно не си губи времето, тъй като според изданието вече е уговорил личните си условия с ръководството на Байерн. Остава само двата отбора да се разберат за трансферната сума на вратаря, чийто договор е до 2013 година. Очаква се Байерн да плати около 2 милиона евро за неговите услуги.

Причината за трансфера на 32-годишния вратар е фактът, че настоящият резервен страж на Байерн Ханс-Йорг Бут приключва кариерата си през лятото и ще поеме ролята на ръководител на детско-юношеската школа на клуба.

Дробни ще трябва да бъде новият човек зад Мануел Нойер, а сделката е отлична и за двете страни. Байерн ще има на пейката си опитен вратар, който да може да влезе в игра при нужда, а самият Дробни ще има шанса да спечели трофеи в края на кариерата си.