Звездата на Борусия Дортмунд Марио Гьотце няма да играе в дербито срещу Байерн Мюнхен, което е тази вечер от 21 часа в Дортмунд.

Немският национал лекува контузия от дълго време, но вече тренира с отбора и имаше информации, че ще бъде на линия за мача, който до голяма степен ще определи шампиона в Бундеслигата.

Окончателното решение обаче е да не се рискува със здравето на футболиста и той ще остане извън групата за двубоя. Евентуално 19-годишният футболист ще се завърне в състава за гостуването на Шалке в събота.

Освен него, всички други в състава на Борусия са здрави. Единствената въпросителна е кой измежду Кевин Гроскройц и Иван Перишич да заеме място по левия фланг като фаворит е Гроскройц.

За Байерн пък най-вероятно на резервната скамейка ще остане звездата Бастиан Швайнщайгер. Немският национал бе дълго време извън терените заради контузия, но вече е възстановен и игра в последните мачове на баварците. Според „Билд“ обаче треньорът Юп Хайнкес е решил да започне мача с Луис Густаво и Тони Кроос в средата, а да използва Швайни като коз през второто полувреме.