Първия и втория в класирането в Бундеслигата ще си оспорват и Купата на Германия. Байерн Мюнхен се класира за битката за трофея след изпълнение на дузпи, след като не успя да вкара гол за 120 минути срещу Борусия Мьонхенгладбах. Така след два драматични полуфинала, на 12 май в Берлин за Купата ще се борят Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен.

Претъпканият „Борусия Парк“ стана свидетел на впечатляващ двубой и на полуфинал, макар че накрая повечето от тези 54 хиляди останаха разочаровани от отпадането на своите любимци. Мачът се игра на високи обороти, и въпреки че не паднаха попадения, имаше достатъчно възможности за такива.

Тони Кроос още в началото на мача удари греда, и не успя да открие резултата за Байерн. 19-годишният вратар на Борусия Марк-Андре тер Щеген отказа Марио Гомес при опитите му да пробие, а въпреки че бяха опасни Ариен Робен и Франк Рибери също не успяха да излъжат защитата на Мьонхенгладбах.

Марко Ройс от другата страна бе отказан от Мануел Нойер, а Фирип Даимс нацели греда и също пропусна да зарадва домакините. Давид Алаба профука последния шанс за първото полувреме за Байерн, и така двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През второто полувреме, отборите постепенно започнаха да се прибират в задни позиции, и имаха по три по-опасни ситуации всеки. След като и в 90 минути резултатът си остана 0:0, дойдоха продълженията, в които най-опасен бе един шут на Робен, но и той не промени нещата, и така се стигна до изпълнението на дузпи.

Дузпи изпратиха Байерн на класически финал срещу Дортмунд

източник: Reuters

При тях точни за Байерн бяха Алаба, Рибери и Лам, Даемс и Херман вкараха за Борусия, но Данте шутира над гредата, а след точния удар на Тони Кроос, Мануел Нойер спаси последната дузпа на Нордтвейт, и прати Байерн Мюнхен на финал.

Дузпи изпратиха Байерн на класически финал срещу Дортмунд

източник: Reuters