Спортният директор на Байерн Мюнхен Кристиан Нерлингер призна, че „баварците“ вече могат да смятат титлата в Бундеслигата за изгубена, след поражението от Байер Леверкузен в 24-я кръг.

Байерн вече е на седем точки зад лидера Борусия Дортмунд, и макар че Нерлингер определи загубата от Байер за „нещастна“, той твърди, че в отбора има много важни проблеми, които трябва да се решат, преди да се мисли пак за титла.

„Много сме разочаровани,“ коментира Нерлингер пред официалния сайт на клуба. „През първото полувреме имахме възможности, достатъчни за три мача. Трябваше да вкараме поне един гол, и това щеше да прати мача в съвсем различен ход. През второто полувреме бяхме твърде нетърпеливи, искахме насила да направим нещата. Изгубихме формацията си на терена, и дадохме на Леверкузен пространства за контраатака, от които те се възползваха на два пъти.“

„Не можем да се оплакваме, че ни е липсвала увереност или желание. Просто вече трябва да спрем да говорим за титлата. Не я отписваме, но това не е нещо, което може да ни заема мислите в момента. Трябва първо да овладеем сривовете, които имаме, когато играем навън,“ обясни посоката Нерлингер.

Следващият мач на Байерн Мюнхен е срещу Хофенхайм в събота.