Нападателят на Байерн Мюнхен Марио Гомес със сигурност ще поднови договора си, който изтича през 2013 година. „Кикер“ съобщава, че вече са се провели първоначални разговори между ръководството на баварците и голмайстора на клуба.

„Намираме се на добър път“, сподели агентът на Гомес Ули Фербер след срещата си със спортния директор на клуба Кристиан Нерлингер. В следващите дни трябва Фербер да уточни някои последни детайли, а новият контракт ще задържи Гомес в Мюнхен до 2016 година.

Възможно е обаче съвсем скоро Гомес да има нов конкурент при баварците. Става дума за откритието на сезона във френската Лига 1 Оливие Жиру. 25-годишният нападател на Монпелие е лидер в голмайсторската класация с 16 гола, а в сряда вечерта вкара и първия си гол за националния отбор на Франция при победата с 2:1 над Германия. От Байерн следят Жиру от доста време, но в двубоя на „Везерщадион“ са получили поредното доказателство за класата му. Жиру има договор до 2014 година, но може да напусне още след края на сезона срещу 16 милиона евро.

Бившият играч на Байерн и сънародник на Жиру Бишенте Лизаразу подкрепи евентуален негов трансфер на „Алианц Арена“. „Той е по-добър техник от Марио Гомес, може да се справи в Байерн.“

Гомес удължава договора си с Байерн, баварците си харесаха френски голаджия

източник: Reuters

Жиру и Рибери може скоро да бъдат съотборници и в Байерн