След като Милан победи Байерн с 4:0 в контролна среща, баварците отстъпиха и на другия милански гранд Интер като този път резултатът бе 2:0 в полза на „нерадзурите”.

Милан разгроми Байерн в Азия

Двубоят на Националния стадион в Сингапур бе част от Интернешънъл Чемпиънс Къп като за германския колос това бе последна проверка преди мача за Суперкупата на Германия с Борусия Дортмунд.

Карло Анчелоти отново даде шанс на някои млади футболисти като Феликс Гьотце и Никлас Дорш, а титуляри бяха новите попълнения Хамес Родригес и Корентен Толисо. Лучано Спалети също даде шанс за изява на доста футболисти и със сигурност може да е по-доволен от своя сънародник.

Началото бе по-добро за баварците като в 6-ата минута Франк Рибери проби отляво и стреля опасно, но Самир Ханданович спаси. 2 минути по-късно Антонио Кандрева намери Едер в наказателното поле, бразилецът бе изпуснат от Гьотце и с плонж с глава вкара за 1:0. След половин час игра при идентична ситуация Иван Перишич центрира майсторски към Едер, който отново с глава реализира за 2:0. Лошата новина за баварците бе в 33-ата минута, когато Франк Рибери получи контузия и трябваше с помощ да напусне терена, заменен от Милош Пантович.

През второто полувреме и двата отбора намалиха оборотите като за Байерн най-активен бе Кингсли Коман, който имаше и шанс за гол в 47-ата минута. Малко след това пък Жоао Марио нацели гредата.

До края на мача и двамата треньори направиха куп смени, а нови опасности нямаше.

С шеметни 30 минути Байерн победи Челси в Сингапур