Футболистът на Байерн Мюнхен Томас Мюлер удължи договора си с тима за още една година до 2024-а, обявиха официално от клуба. Мюлер носи екипа на Байерн от 10-годишен и преминава през всички възрастови групи на клуба преди да заиграе в първия състав. Десетата поредна титла за отбора в първенството на Германия пък бе 11-и трофей за 32-годишния Томас Мюлер с гранда от Мюнхен.

„Томас Мюлер е икона за клуба, който носи емблемата на Байерн в сърцето си. Ние винаги сме демонстрирали постоянство и затова сме доволни, че успяхме да удължим договора на един от най-важните ни футболисти. Той е истински лидер с ключова роля в съблекалнята на тима“, коментира изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Оливер Кан.

Друг от шефовете на клуба Хасан Салихамиджич, заяви, че никой не може да си представи Томас Мюлер без Байерн, както и обратното. „Точно затова сме много щастливи, че Томас удължи контракта си до лятото на 2024 година. Той остава гладен за успехи и истински пример за останалите“, добави Салихамиджич.

Самият Томас Мюлер също изрази задоволството си от подписването на новия договор. „Приключението, което започнах през 2000-а година се превърна в изключително успешна история до момента. За мен е голямо удоволствие да продължа да нося екипа на отбора“, каза Мюлер.