Манчестър Юнайтед все още не е взел окончателно решение за бъдещето на мениджъра Ерик тен Хаг, но това не пречи от клуба да му търсят евентуален заместник, ако нидерландецът бъде уволнен през лятото.

Според The Telegraph, трофеите в професионалните биографии на кандидатите за мениджърския пост на „Олд Трафорд“ няма да са от определящо значение при избора на наследник на Тен Хаг.  Информацията гласи, че това увеличава шансовете на националния селекционер Гарет Саутгейт, който, според изданието, е фаворит за поста, в случай че клубното ръководство вземе решение да освободи нидерландеца.

Другият изявен фаворит с днешна дата е треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел, който ще си тръгне след края на сезона. Според talkSPORT, „червените дяволи“ дори вече са говорили с представителите на германеца. В сряда пък Дейвид Орнстийн от The Athletic разкри, че самият Тухел също иска да поеме Ман Юнайтед, независимо че през следващия сезон Юнайтед няма да играе в Шампионската лига.

The Telegraph добавя в друг материал, че новият съсобственик сър Джим Ратклиф ще се довери напълно на новия екип от директори, който сформира, за решенията относно уволнението на Тен Хаг и назначаването на неговия наследник.