Треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел говори преди гостуването на Унион Берлин от Бундеслигата. Логично той беше попитан дали може да остане в клуба и след края на сезона, предвид отказа на Юлиан Нагелсман да се завърне на "Алианц Арена". Специалистът обаче заяви, че има договорка с ръководството на баварците и ще си тръгне. 

“Toва е в сферата на пожеланията. Имам споразумение с клуба да се разделим през лятото, то беше съобщено и то остава", заяви Тухел. 

"Очаквах Нагелсман да удължи договора си, след като и Руди Фьолер го направи. Погледнато отстрани, имам чувството, че работят добре заедно. Това дава на националния отбор яснота, приемственост и, надявам се, импулс за Европейското”.

"Искаме да докажем добрата си форма утре. Трябва да празнуваме моменти като тези срещу Арсенал. Графикът е препълнен, следващото гостуване вече предстои. Но емоциите след подобен мач са специални, това не е нещо, което трябва да се приема за даденост. Отборът и аз успяхме да се насладим. Радвам се, че това е много важно и е част от него. Ще се подготвим психически и ще приемем мача утре. Все още имаме какво да направим в Бундеслигата”.

“За Серж Гнабри ще бъде надпревара с времето да се оправи преди мача с Реал Мадрид. За Лерой Сане това ще бъде надпревара с болката за следващия мач с Айнтрах Франкфурт и с Реал. Вероятно няма да вземем Лерой в групата за мача в Берлин, това е много малко вероятно. Този следобед ще седнем с физиотерапевтите и играчите и ще видим кой наистина е без болки. Отиваме в Берлин, за да се борим, да се борим и да вземем три точки”, каза още той.