Днешната германска преса с ентусиазъм пише след победата на Байерн Мюнхен със 7:0 над Базел, че мечтата на баварците да играят на финала на Шампионската лига на своя стадион става реалност.

„Мюнхенци експлодираха срещу швейцарския шампион Базел и премахнаха съмненията след първата среща. Мечтата за финал на своя стадион на 19 май е жива“, пише най-четеният германски вестник „Билд“ и предупреждава бъдещите съперници на Байерн: „Европа, баварците са тук“.

На страниците на „Билд“ почетният президент на Байерн Франц Бекенбауер пише: „Отново Байерн носи с чест цветовете на германския футбол“. Бекенбауер смята, че Байерн може да стигне до финала, „ако успее да избегне по пътя Реал Мадрид и Барселона“.

Всекидневникът Ди Велт пише: „Мечтата на Байерн за финал е реалистична“. „Благодарение на трима играчи от световна класа, каквито са Марио Гомес, Франк Рибери и Ариен Робен, Байерн може да мечтае за финала“, пише Ди Велт, но прибавя: „Ако жребият е благосклонен...“

„Байерн не показа никаква милост, отбелязва берлинският всекидневник „Тагесшпигел“. Най-титулованият германски клуб излезе с блясък от деликатната ситуация след загубата в първия мач с 0:1 и се класира убедително за четвъртфиналите“.

Баварският всекидневник „Зюддойчецайтунг“ отбелязва „колективната хармония“ в играта на Байерн.

Финалът на Шампионската лига тази година е на 19 май на Алианц Арена в Мюнхен.