И вторият мач на Красимир Балъков начело на Кайзерслаутерн завърши със загуба за българина и неговия отбор. В ключов двубой в борбата за оцеляване „лаутерите“ загубиха на своя „Фриц Валтер Щадион“ с 0:1 срещу Хамбургер ШФ.

Като цяло двубоят бе доста равностоен и равенството като че ли беше най-заслуженият резултат. Гостите от Хамбург обаче стигнаха до успеха, благодарение на гол на Марсел Янсен в 29-а минута.

С това поражение задачата на Кайзерслаутерн става все по-невъзможна. Отборът е последен с 20 точки, на цели 10 точки от днешния си съперник, който е на спасителната 15-а позиция. Другите отбори в зоната на изпадащите са Кьолн с 28 точки и Херта с 26.

В борбата за титлата пък Байерн се доближи само на 3 точки до лидера Борусия Дортмунд след трудна победа с 1:0 като гост на Нюрнберг. Старши треньорът на баварците Юп Хайнкес даде шанс на някои от играчите, които по-рядко вземат участие, но въпреки това отборът му изглеждаше изморен след победата с 2:0 над Олимпик Марсилия през седмицата. Немският колос все пак успя да стигне до ценния успех, благодарение на гол на Ариен Робен в 69-а минута.

В останалите мачове, играни в събота:

Аугсбург – Кьолн 2:1

Байер Леверкузен – Фрайбург 0:2

Вердер Бремен – Майнц 0:3

От 19.30ч.: Херта - Волфсбург