Отборът на Байерн Мюнхен буквално унищожи Барселона в дългоочаквания ¼-финал между двата тима. Германският шампион унижи каталунския гранд с невижданото 8:2. С по 2 гола се отчетоха Томас Мюлер и Филипе Коутиньо, който е собственост на испанците.

83 снимки

Това е първият случай от 1946 година, когато Барса получава 8 попадения във вратата си. Тогава това го прави Севиля. "Ещадио да Луж" бе арена на сблъсъка, а баварците ще играят срещу Манчестър Сити или Олимпик Лион на 1/2-финалите.


В третата минута Роберто опита подаване по земя от десния фланг към Суарес в наказателното поле, но Боатенг се намеси с решителен шпагат, след който Нойер бързо изби топката.

Само секунди по-късно баварците нанесоха своя удар. Перишич спринтира отляво и намери непокрития Мюлер, който направи двойно подаване с Левандовски в пеналтерията и германецът препарира Тер Стеген с безпощаден шут от близка дистанция.

Барселона обаче отговори по светкавичен начин. В седмата минута Алба нахлу по фланга и опита центриране към Суарес, но Дейвид Алаба в опита си да изчисти топката с десния крак, си вкара автогол.

В 20-ата минута Меси направи рейд до границите на наказателното поле и стреля с левия крак по земя, но Нойер улови без проблем.

120 секунди по-късно Гнабри открадна топка в центъра от Роберто и веднага намери Перишич отляво, който продължи уверено напред, навлезе в наказателното поле и с диагонален шут разстреля Тер Стеген.

Меси подаде на Роберто вдясно, който потърси свой съотборник в пеналтерията, но бранител изчисти в корнер. Капитанът центрира на първа греда, след което топката бе изчистена.

В 28-ата минута Байерн нанесе нов удар. Горецкка изведе с едно докосване Гнабри в наказателното и германецът покоси по хладнокръвен начин каталунската врата за 1:3.

Всичко в срещата сякаш приключва още в 31-ата минута. Томас Мюлер се пребори на първа греда за топката след центриране от дясното крило на Кимих и по брилянтен начин матира своя сънародник Тер Стеген.

В 38-ата минута Кимих отново опита да намери свой съотборник отдясно, но този път защитата на Барса реагира и изчисти. При последвалото центриране Левандовски се извиси над всички, но ударът му бе слаб.

В 45-ата минута Суарес най-сетне получи възможност да покаже реализаторските си качества, но ударът му с десния крак от въздух не затрудни Нойер, който хвана с две ръце топката.

Въпреки че в последните минута на първата част Байерн намали оборотите, каталунците не успяха да застрашат сериозно вратата на съперника.

В 49-ата минута Нойер намери в предни позиции по брилянтен начин Мюлер, който гърдира, обърна се и подаде на Перишич, който моментално опита изстрел, но Тер Стеген успя да улови.

2 минути след това Горецка овладя на гърди в наказателното поле един дълъг пас на Кимих и шутира с десния крак, но над вратата.

В 57-ата минута Барселона върна един гол. Меси намери на левия фланг Алба, който подаде към Суарес в центъра на наказателното поле, след което уругваецът финтира Боатенг, за да прати топката в долния ляв ъгъл на Нойер - 2:4.

6 минути по-късно обаче Байерн наказа каталунците за дързостта. Алфонсо Дейвис развинти Семедо на левия фланг, нахлу мощно в наказателното поле и пусна страхотно подаване към непокрития Кимих, който закова пети пирон във вратата на Барселона.

Статистиката след първите 70 минути показва, че през първото полувреме германците са създали 14 положения срещу 4 за испанците, а през второто "само" 7 срещу 3.

В 77-ата минута Суарес подаде към Меси вляво в наказателното поле и аржентинецът изпита Нойер, който отново бе безпогрешен.

5 минути след това Коутиньо центрира в малкото наказателно поле и непокритият Левандовски отбеляза безпроблемно за 2:6 с глава редовния си гол.

Само секунди по-късно Филипе Коутиньо, който е собственост на каталунците на свой ред се разписа след асистенция на Мюлер.

В предпоследната минута Лукас Ернандес игра с глава и намери Коутиньо, който бе сам и от близка дистанция промуши топката за осми път във вратата на Барселона.


Барселона - Байерн Мюнхен КР, 2:8

0:1 Мюлер 4'

1:1 Алаба (автогол) 7'

1:2 Перишич 22'

1:3 Гнабри 28'

1:4 Мюлер 31'

2:4 Суарес 57'

2:5 Кимих 63'

2:6 Левандовски 82'

2:7 Коутиньо 85'

2:8 Коутиньо 89'


БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Семедо, Пике, Лангле, Алба, Сержи Роберто (Гризман '45), Бускетс (Фати '70), Де Йонг, Видал, Меси, Суарес.

Резерви: Нето, Ракитич, Дембеле, Гризман, Фирпо, Пеня, Пуч, Фати, Араухо, Мончу, Мингеса, Рейс.

Старши треньор: Кике Сетиен

 

БАЙЕРН: Нойер, Кимих, Боатенг, (Зюле '70) Алаба, Дейвис (Ернандес '84), Горецка (Толисо '84), Алкантара, Гнабри (Коутиньо '75), Мюлер, Перишич (Коман' 67), Левандовски.

Резерви: Улрайх, Одриосола, Зюле, Мартинес, Коутиньо, Кюизанс, Ернандес, Толисо, Коман, Циркце, Хофман, Мусиала.

Старши треньор: Ханзи Флик

Съдия: Дамир Скомина (Словения)