Байерн разби с 5:0 като гост Бохум в мач от осмия кръг на Бундеслигата. Точни за баварците бяха Майкъл Олисе (16), Джамал Мусиала (26), Хари Кейн (58), Лирой Сане (65) и Кингсли Коман (71). С успеха германския гранд върна лидерската си позиция във временното класиране и повдигна самочувствието си след тежката загуба с 1:4 от Барселона в средата на седмицата. 

Отборът на Венсан Компани има 20 точки, с колкото е и РБ Лайпциг. Баварците обаче са с по-добра голова разлика. Бохум е на дъното във временното класиране с една точка. 

Gulliver/GettyImages
14 снимки

Срещата започна с натиск на гостите. Въпреки това първата добра възможност за гол беше за Бохум. Ерхан Машович изведе Моритц Брошински. Нападателят чукна топката покрай Мануел Нойер, но Ким успя да изчисти пред голлинията. 

В 16-ата минута Байерн поведе. Майкъл Олисе изпълни перфектно пряк свободен удар и матира вратаря за 0:1. Три минути по-късно френското крило можеше и да вкара втори гол, след като получи добър пас от Джамал Мусиала, но стражът спаси удара му. 

В 26-ата минута Байерн удвои аванса си. Йозуа Кимих центрира от свободен удар, а Джамал Мусиала с глава вкара за 0:2. 

Второто полувреме започна с по-активна игра на Бохум, които се опитваха да върнат поне едно попадение. В 54-ата минута Мануел Нойер се справи след удар на Максимилиан Витек. Четири минути след това баварците сложиха край на интригата в мача. Хари Кейн получи и с топовен удар не остави шансове на Патрик Древес. 

В 65-ата минута Байерн стигна до четвърти гол. Резервата Лирой Сане напредна и със силен удар от далечна дистанция матира вратаря. 

Шест минути след това падна пето попадение във вратата на домакините. Алфонсо Дейвис намери Кингсли Коман отляво, французинът навлезе навътре и със силен удар вкара за крайното 0:5.