Байерн Мюнхен прекъсна серията си от две поредни загуби в Бундеслигата и надделя трудно с 2:0 у дома над Кьолн. Срещата беше от 29-ия кръг на Бундеслигата. В 65-ата минута Рафаел Герейро откри резултата, а в добавеното време Томас Мюлер вкара втори гол. Баварците дадоха и жертва в мача, след като Кингсли Коман получи поредната си контузия през сезона. 

С успеха германският колос събра 63 точки и заема второ място във временното класиране. Кьолн е 17-и с 22 точки. 

Gulliver/GettyImages
14 снимки

В началните минути на срещата Хари Кейн беше фаулиран грубо в глезена, но успя да продължи срещата. Първата добра възможност за баварците беше в 11-ата минута, когато Марвин Швебе се справи с удар на Матис Тел. 

"Козлите" погледнаха по-смело към вратата на Свен Улрайх и в 20-ата минута бяха близо до гол. Макс Фингрефе центрира в наказателното поле за Саргис Адамян, който нанесе удар, но стражът на домакините спаси. 

След половин час игра Хари Кейн изведе Рафаел Герейро сам срещу Швебе. Португалецът обаче не успя да преодолее вратаря на Кьолн. Пет минути след това Кейн имаше възможност да се разпише, но от няколко метра стреля в лявата греда. 

В 41-ата минута Швебе отрази удар с глава на английския голмайстор на домакините. Две минути след това Фариде Алиду имаше отлична възможност за гол, но пропусна. 

Втората част започна с контузия на Кингсли Коман в лявото бедро и той беше заменен от Джамал Мусиала. В 53-ата минута Тел проби отляво и нанесе удар към далечния ъгъл, но Швебе успя да се справи. 

В 65-ата минута Байерн поведе. Герейро получи на границата на наказателното поле и със страхотен удар в далечния ъгъл даде аванс на своя отбор. 

Малко по-късно удар на Тел за втори път срещна гредата. В 86-ата минута отново талантливият французин шутира, но този път Швебе се намеси и спаси. 

Три минути след това Дайо Упамекано сбърка и подаде към Джан Лука Валдшмит, който нанесе удар от десетина метра, но Ерик Дайър го блокира. Кълбото се озова в Щефан Тигес, чийто удар беше избит в корнер от Улрайх. 

Дълбоко в добавеното време на мача Валдшмит попречи на Флориан Кайнц, от което се възползва Томас Мюлер. Ветеранът се озова сам срещу вратаря и вкара за крайното 2:0.