Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер и нападателят на Борусия Дортмунд Никлас Фюлкруг станаха четвъртият и петият обявени играчи от състава на Германия за UEFA EURO 2024, на което страната ще бъде домакин през това лято.

38-годишният страж и голмайсторът на „жълто-черните“ последваха Нико Шлотербек (Борусия Дортмунд), Джонатан Та (Байер Леверкузен) и Александър Павлович (Байерн Мюнхен), за които също беше съобщено, че ще бъдат част от избраниците на селекционера Юлиан Нагелсман за Европейското първенство. Пълният списък с футболистите на Германия за турнира ще стане ясен в четвъртък.

Нойер е вторият най-опитен германски национал в настоящия състав със своите 117 мача, като отстъпва само на Томас Мюлер, който е със 128. Бившият капитан на тима не е играл за своята родина от края на Мондиал 2022 насам, тъй като дълго време се възстановяваше от счупен крак, но се очаква да бъде титуляр на UEFA EURO 2024.

Фюлкруг пък има само 15 двубоя с националната фланелка, но в тях е отбелязал впечатляващите 11 гола. 31-годишният играч е сред основните претенденти да водят атаката на Германия на предстоящото първенство.