Юлиан Нагелсман е основният фаворит за нов треньор на Байерн Мюнхен, твърди BILD. Ръководството на баварците е насочило усилията си в това да убеди 36-годишния специалист да се завърне на "Алианц Арена". 

В момента наставникът е начело на националния отбор на Германия с договор до края на UEFA EURO 2024, като местната федерация иска да го задържи и след турнира. 

Основният привърженик на идеята за завръщане на Нагелсман в Байерн е новият спортен директор Макс Еберл. Все още окончателното решение не е взето, но в момента текат сериозни дискусии. Шефовете на германския колос искат да решат проблема с треньорския пост до края на месеца, за да може да започне да се планира и съставът за следващия сезон. 

Ако се стигне до назначение на Нагелсман, то треньорът ще сподели своите виждания и желания, след което ще се съсредоточи върху Европейското първенство, а Еберл и Щефан Фройнд ще се занимават с привличането и продажбата на играчи. 

Останалите варианти за нов треньор на Байерн са Роберто Де Дзерби и Ралф Рангник, както и Рогер Шмит. Последният е пожарен вариант.