Халфът на Реал Мадрид Тони Кроос разкритикува съдиите на двубоя с Байерн Мюнхен в Шампионската лига. Причината е спорното решение в края, изпратило испанците директно на мач за титлата. Тогава попадение на Матайс де Лихт за баварците не бе признато заради засада. Тя бе маркирана от главния съдия Симон Марчиняк още преди удара на нидерландеца, което автоматично изключи видеопреглед.

"Съдиите не се справиха с тази ситуация. Играта трябваше да продължи. Лично според мен вината е най-вече в страничния съдия. От Байерн с право бяха ядосани, защото според правилниците трябва винаги да се играе до края на ситуацията", заяви Кроос по време на епизод на подкаста Einfach mal Luppen, който води с брат си Феликс.

След мача треньорът на "лос бланкос" Карло Анчелоти каза, че отборът му е спрял да играе при сигнала и така се е стигнало до гола. Кроос също коментира този поглед над ситуацията.

„Не знам дали вече е имало колективно изключване на защитата заради съдийския сигнал. Може да се каже, че напрежението спадна сред всички, които бяха в защита", каза германецът.