Ветеранът в състава на Байерн Мюнхен - Томас Мюлер, разкритикува съдийството след загубата от Реал Мадрид с 1:2 в реванша от полуфиналите на Шампионската лига.
 
В края на даденото от съдията продължение главният съдия на срещата Шимон Марчиняк не зачете попадение на баварците след удар на Матайс де Лихт, тъй като бе дал звуков сигнал заради вдигнат флаг за засада. Тъй като голът бе отбелязан след спряна игра, ситуацията изобщо не беше разглеждана със системата ВАР.
 
"Все още не съм видял линията на засадата, но това е невероятна грешка, гаф. Съдията със сигурност е отличен рефер, както и целият му екип. Но незабавното свирене в такава ситуация, когато топката е във въздуха, не го разбирам.
Много е странно. Още повече, че подобни неща се случват много често в Мадрид. Имаше два такива гола на Кристиано преди няколко години. Но не трябва да обвиняваме съдията за поражението си. Позволихме на съперниците ни да създадат много положения. Както обикновено, съдбата на мачовете се решава от грешки. Изключително сме разочаровани, това е истински удар. Оставихме всичко на терена, опитвахме се толкова много... Трудно е да се приеме“, каза халфът на Байерн.
 
Томас Мюлер се появи на терена в 85-а минута на мача и изравни рекорда на бившия футболист на Барселона - Шави, по брой мачове за един отбор в Шампионската лига - 151.