Байерн и Волфсбург ще играят на финала на Телеком Къп - четиристранен турнир с участието още на Хамбургер и Борусия Мьонхенгладбах.

Волфсбург се наложи след изпълнение на дузпи над Хамбургер, след 0:0 в редовното време. След пет точни изстрела за двата тима, Демирбей пропусна за Хамбургер, а Маланда бе точен за "вълците".

С дузпи се реши и сблъсъкът между Байерн и Борусия М, завършил 2:2 в редовното време. На терена за "баварците" се завърна Франк Рибери, който пропусна Мондиал 2014 заради контузия.

Роберт Левандовски откри резултата в 29-та минута, а пет по-късно се разписа и Франк Рибери. Макс Крузе намали от дузпа в 42-та, и отново той в 60-та направи 2:2. Това се оказа и крайният резултат след 90 минути, което доведе до дузпи.

Първите изпълнения бяха точни, като Левандовски изпълни първи за Байерн.

Рафиня пропусна първи, а Крузе отбеляза след него и дори изведе Гладбах напред. Щарке обаче спаси решителната пета дузпа за Борусия, а Хави Мартинес се възползва, за 5:4 в полза вече на Байерн. Корб би в гредата в петото изпълнение за Борусия, и това прати "баварците" на финал.

Франк Рибери отново в игра

източник: БГНЕС