И след паузата за националните отбори, Байерн Мюнхен продължава да тероризира съперниците си в Бундеслигата. В поредната жертва на баварците се превърна Вердер Бремен, който си тръгна от Мюнхен с 6 гола в кошницата за разгрома 6:0.

Логично с оглед на резултата, момчетата на Пеп Гуардиола тотално надиграха своя съперник и си правеха каквото искат на „Алианц Арена“.

Капитанът Филип Лам даде тласък на погрома с попадение в 20-ата минута след ефектен удар в наказателното поле. 7 минути по-късно Чаби Алонсо реализира първия си гол в официален мач за Байерн, реализирайки от пряк свободен удар като пусна топката под отскочилата стена и не остави шансове за вратаря Рафаел Волф.

Томас Мюлер от дузпа в 43-ата минута направи 3:0, а до края на полувремето имаше време и за Марио Гьотце да се разпише след страхотен удар извън наказателното поле в горния ляв ъгъл на вратата.

 

През второто полувреме в игра се появиха Бернат, Шакири и завърналият се след контузия Джердан Шакири, а в последните минути баварците стигнаха до още два гола.

Филип Лам вкара втория си гол в мача след красиво двойно подаване с Шакири и точен удар от близка дистанция в 79-ата минута.

В 86-ата и Гьотце стигна до втори гол на своята сметка след нов успешен изстрел извън наказателното поле, който оформи крайното 6:0.

Най-сериозният преследвач на баварците Борусия Мьонхенгладбах също бе категоричен – 3:0 като гост на Хановер 96 след два гола на Макс Крузе и един на Гранит Джака.

Така в класирането Байерн е лидер с 20 точки, с 4 повече от Гладбах. Третото място с 14 точки зае Майнц 05, който надигра Аугсбург с 2:1 с голове на Хофман и Самперио през първата част. Вернер реализира почетното попадение за Аугсбург в края на мача. За Майнц отново извън групата бе Тодор Неделев.

Волфсбург също е с 14 точки след успех с 2:1 като гост на Фрайбург. Калиджури бе в основата на успеха на „вълците“ с два гола.

Всички резултати от изиграните мачове:

Байерн – Вердер Бремен 6:0

Фрайбург – Волфсбург 1:2

Хановер – Борусия Мьонхенгладбах 0:3

Кьолн – Борусия Дортмунд 2:1

Майнц – Аугсбург 2:1

Щутгарт – Байер Леверкузен 3:3