След три поредни загуби в Бундеслигата, Байерн Мюнхен завърши сезона по шампионски, след като постигна успех с 2:0 над Майнц 05 в своя мач от последния кръг на първенството.

Роберт Левандовски откри резултата на „Алианц Арена“ в 25-ата минута от дузпа, но полякът не успя да реализира други попадения и така остана втори след Алекс Майер от Айнтрахт Франкфурт. Успехът за баварците подпечата Бастиан Швайнщайгер с гол в 48-ата минута.

За Майнц на резервната скамейка за първи път през сезона бе възстановилият се от контузия Тодор Неделев.

Двубоят бе последен за сезона за баварците, а след неговия край играчите на Пеп Гуардиола се отдадоха на празненства. Те получиха своите медали, както и сребърната салатиера за шампион в Бундеслигата, а след обилно поливане с бира се отправиха към центъра на града, където от балкона на кметството ще отпразнуват титлата със своите фенове.

Вторият в крайното класиране Волфсбург завърши сезона с 2:2 като гост на Кьолн, а третият участник в Шампионската лига Борусия Мьонхенгладбах загуби с 1:3 от Аугсбург.

Поражение претърпя и тимът на Байер Леверкузен – 1:2 като гост на Айнтрахт Франкфурт. „Аспирините“ обаче предварително си бяха осигурили четвъртата позиция и през следващия сезон ще играят квалификации за ШЛ.