След няколкоседмична пауза, битката в немската Бундеслига се подновява тази вечер. А мачът за старт на пролетния полусезон е подобаващ – дерби между първия и втория.

На „Фолксваген Арена“, вторият Волфсбург приема лидера Байерн с надеждата да скъси пасива си от 11 точки и да запази надежди в борбата за шампионската титла.

За „вълците“ мачът идва само 3 седмици след трагичната смърт на Жуниор Маланда, който загина в автомобилна катастрофа. Играчите на Волфсбург са решени да постигнат добър резултат в памет на белгиеца, а мачът ще започне с минута бурни ръкопляскания за Маланда вместо с традиционната минута мълчание.

В четвъртък „вълците“ уредиха трансфера на Андре Шюрле, но немският национал няма да бъде на разположение за дербито. Извън сметките са още Окс, Гилавогай, Жанг и Завада, а Олич най-вероятно няма да играе предвид предстоящия си трансфер в Хамбургер ШФ.

Байерн има повече кадрови проблеми, които обаче не изглеждат толкова притеснителни предвид богатството на класа в състава на немския колос. В последните дни контузии получиха Франк Рибери и Рафиня, които ще са извън игра за следващите няколко мача. Трайно контузени все още са Хави Мартинес, Филип Лам и Тиаго Алкантара.

Вероятни титулярни състави:

Волфсбург: Беналио – Юнг, Налдо, Кнохе, Родригес – Луис Густаво, Арнолд – Виериня, Де Брюин, Перишич – Дост

Байерн: Нойер – Роде, Боатенг, Данте, Бернат – Чаби Алонсо – Робен, Мюлер, Швайнщайгер, Гьотце - Левандовски

Двубоят е от 21.30 часа българско време.