Главният лекар на Байерн Мюнхен доктор Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт е всепризнато име в спортната медицина и е търсен от редица звездни спортисти като Юсейн Болт. Изглежда обаче старши треньорът на баварците Пеп Гуардиола никак не е фен на специалиста.

Немските медии от няколко месеца информират, че двамата са в не особено добри отношение, а сега за първи път испанецът публично изрази недоволство от лекаря.

Причина затова са проблемите на защитника Джером Боатенг, който в последните два мача на Байерн неизменно трябва да напуска терена по-рано. „Той винаги трябва да излиза преждевременно. Не може във всеки мач да сменяме защитник. Защитниците обикновено играят от първата до последната минута“, сподели Гуардиола и продължи откровено: „Трябва отново да говорим с лекарите.“ Новото попълнение Мехди Бенатиа пък все още не е готов на 100%, което също ядосва Гуардиола.

Между испанеца и Мюлер-Волфарт имаше напрежение още през май относно контузията на Тиаго Алкантара. Тогава Алкатара се прибра за лечения в Испания с разрешението на Гуардиола, а това решение бе разкритикувано от лекаря на отбора.