Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски разкри, че е бил притеснен от слабия си старт при баварците и е имал съмнения, дали е направил правилния избор, напускайки Борусия Дортмунд.

Полякът сподели, че в началото не е разбирал, какво иска Пеп Гуардиола от него, но в настоящето ситуацията е коренно различна.

Левандовски вкара само един гол в първите си 4 мача за Байерн в Бундеслигата, а в тях баварците изгубиха точки на два пъти.

"Трябваше да се приспособя към нещата. Не беше лесно да разбера, какво искаше Пеп Гуардиола от мен. Пеп обаче отдели време, за да ми обясни своята философия. Той ми каза, че движението ми е добро и че в последствие ще започна да вкарвам отново", разказа полският национал.

"Бях притеснен след първите 4 или 5 мача. Едва стигах до шансове и това беше най-лошата част. Започнах да се колебая в себе си."

"Нещата оттам нататък ставаха само по-добри. Уверен съм, че ще вкарам още повече голове след зимната пауза. Мисля, че се справих сравнително добре в първите ми 6 месеца в клуба", допълни Левандовски.

До момента той има 7 гола в 15 мача в Бундеслигата като освен това има 2 попадения в Шампионската лига и едно за Купата на Германия.