Байерн Мюнхен си върна най-после Суперкупата на Германия, която не бе печелил от 2012-та година насам.

"Баварците" се наложиха над Борусия Дортмунд с 2:0, при това насред "Сигнал Идуна Парк".

Борусия пропусна дузина положения само през първото полувреме, докато Байерн използва редките си възможности, и вкара два пъти през второто полувреме, за да грабне първи трофей за сезона.

Бившият капитан на Борусия Матс Хумелс излезе срещу доскорошните си съотборници и дори асистира за втория гол. Завърналият се от Байерн в Борусия Марио Гьотце не се появи в игра.

Борусия доминираше в първия половин час от мача, и още в началните 10 минути Пиер-Емерик Обамеянг пропусна две положения, изведен очи в очи с Нойер.

Първият точен удар за Байерн се случи чак в 37-та минута, а веднага след това Артуро Видал направи невероятен пропуск за "баварците".

Второто полувреме също стартира ударно, и в 50-та минута Феликс Паслак отправи топовен шут към Нойер, но вратарят спаси.

Въпреки доминацията на Борусия, в 59-та минута първата грешка на Роман Бюрки на вратата доведе до гол. Бюрки не успя да спре удар на Артуро Видал отдясно, и след това, повторният опит на чилиеца не сгреши за 0:1.

Андре Шюрле дебютира за Дортмунд в 68-та минута, а Видал напусна с травма, за да отстъпи място на Йосуа Кимих.

В 79-та минута Томас Мюлер почти приключи спора с второ попадение.

Бившият играч на Борусия Матс Хумелс свали с глава за нападателя, който от три метра нямаше проблеми да се разпише за Байерн.

В заключителните десетина минути Дортмунд не успя да надигне сериозно глава, за да осъществи масиран натиск, и така трофеят остана за гостите, след четири години суша.