Централният защитник на Байерн Мюнхен Жером Боатенг заяви, че трансферът му в баварския гранд е сработил по-добре, отколкото самият той е очаквал. Точно по тази причина германският национал е готов да даде всичко за Байерн, където се превърна в един от най-силните бранители на планетата.

Футболистът с ганайски корени пристигна на „Алианц Арена“ през 2011 година, като преди това изкара един ужасяващо слаб сезон в Манчестър Сити. В Англия той трябваше да действа на крайно нетипичната за себе си позиция на десен бек и представянето му беше под всякаква критика.

Откакто облече екипа на Байерн обаче 28-годишният играч се върна в сърцето на отбраната и това буквално промени играта му. С него в състава клубът спечели 4 поредни титли в Германия, а също триумфира в Шампионската лига през 2013 година.

„Безкрайно съм благодарен на Байерн, че те повярваха в мен и се бориха толкова здраво, за да ме купят от Сити“, сподели Боатенг.

„Много съм щастлив, че мога да остана тук и да развивам играта си. Да дойда в Байерн сработи много по-добре, отколкото се надявах.“

Бившият играч на Херта Берлин и Хамбургер също така отдаде дължимото на асистент-треньора на баварците Петер Херман. „Бих оставал след тренировка всеки ден и да правя 30-40 дълги подавания с Петер. Ако вършиш това, няма как да не ставаш по-добър“, добави Боатенг.

„Напълно нормално е да не преследваш топката през цялото време. Не може обаче да бъдеш пасивен. Трябва да си остър в единоборствата за топката, дори трябва да ги правиш много по-далеч от собствената врата. Нямаш оправдание, ако не се опиташ да я вземеш или не пазиш човека си“, допълни Боатенг.