Звездата на Байерн Мюнхен Франк Рибери предупреди лидера на Борусия Дортмунд Марко Ройс, че ако ще преминава при баварците след края на сезона, ще трябва да се потруди доста, за да заслужи титулярно място.

Шампионите на Германия не крият амбициите си да подпишат с водещия футболист на големия си съперник, което очаквано доведе доста ярко негативно отношение в лагера на вестфаленци.

Редица английски клубове също следят ситуацията около нападателя, в чийто договор през лятото – ако дотогава не подпише нов – ще фигурира откупуваща клауза на стойност 25 милиона евро. Смята се, че Челси е готов да предложи Андре Шюрле като разменна монета в сделка от типа играч плюс пари в брой.

Големият фаворит за подписа на Ройс обаче си остава Байерн, който през последните години отмъкна други двама бележити футболисти на Борусия – Марио Гьотце и Роберт Левандовски. А Рибери използва шумотевицата, за да отправи своето послание. „Марко е страхотен играч, но аз ще остана тук още известно време, макар и това да означава, че ще навърша 32 години“, заяви бившият френски национал.

„Все още съм важен играч и винаги трябва да се внимава за мен“, закани се Рибери.