Старши треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола заяви, че се надява баварците да не страдат в предстоящия мач от Шампионската лига срещу Рома.

„С този премиер, Матео Ренци, Италия е необикновена държава. Посещавам често Италия. Културата тук е много близка до тази в Каталуния. Имам прекрасни спомени от града и клуба. Аз живеех тук с моето семейство. През лятото идвам често, ако имам такава възможност. Научих много от Карлето Мацоне“, сподели Гуардиола.

„Предстои ни едно много трудно предизвикателство в лицето на Рома. Има още много точки да се разпределят, така че победителят няма да се класира за следващата фаза на турнира. Винаги съм казвал, че тази група ще се реши с последните мачове. Това е невероятна възможност за нас да тестваме формата, в която се намираме“, добави треньорът на Байерн.

“Начинът, по който постигнахме първите две победи в груповата фаза показва, че трябва да подобрим много играта си. Но се намираме през месец октомври.”

“Наясно сме, че ако не се представим силно, трудно ще спечелим групата. Рома има много класни футболисти, които ще направят всичко, което е по силите им, за да спечелят. Аз разговарях с моите играчи и те са притеснени преди срещата с Рома”, продължи наставникът на Байерн.

“Руди Гарсия? Не е лесно да си чужденец в една държава и да се опиташ да наложиш своята философия. Той се справя чудесно. За всеки е удоволствие да наблюдава играта на Рома. Надявам се да не страдаме срещу тях.”

“Ако на 38 години играеш така, както го Тоти, това те прави легенда. Неговата страст към играта е неоспорима. Той е перфектен за стила на игра налаган от Гарсия. Тоти обича футбола и му се наслаждава”, каза още Хосеп Гуардиола.