Мартин Йодегор настоява, че в Арсенал не се страхуват от намиращия се във форма Хари Кейн, който води атаката на Байерн Мюнхен преди сблъсъка между двата отбора на четвъртфиналите на Шампионската лига, предаде ДПА.

Капитанът на националния тим на Англия Кейн със сигурност ще получи враждебно посрещане на стадион "Емирейтс" в първия мач утре, тъй като доскоро бе звезда на местния съперник Тотнъм.
30-годишният нападател вкара 38 гола във всички турнири, откакто се премести от "шпорите" в Байерн миналото лято.

"Той е добър играч, разбира се, и съм бил срещу него няколко пъти. Познаваме качествата му в наказателното поле, той е добър и между линиите", каза капитанът на Арсенал.

"Трябва да го уважаваме, но не мисля, че е нужно да се страхуваме от когото и да е, а да се съсредоточим върху собствените си качества. И това е всичко", добави Йодегор.

Кейн е голмайстор в цялата история на Тотнъм с 280 попадения в 435 мача, сред които и 14 в 19 срещи срещу Арсенал.

Въпреки впечатляващата му форма, Байерн е на път да загуби борбата за 12-а си поредна титла в Германия. Тимът на Томас Тухел допусна обрат срещу Хайденхайм и вече е на 16 точки от лидера Байер Леверкузен, като остават само 6 срещи до края.

"Имат някои странни резултати в първенството, но ако погледнете отбора им, ще забележите класата им. Ние знаем, че това е много силен тим", добави норвежкият национал.

"Имат наистина добри индивидуалности. Ще бъде тежък мач, но сме готови. Във всеки мач сме на ниво и играем в най-доброто първенство в света", смята той.

Докато Байерн се представя разочароващо у дома, Арсенал все още е в борбата за титлата, наравно с Ливърпул и Манчестър Сити.

Йодеоар смята, че летните попълнение на "артилеристите" Давид Рая, Деклан Райс и Кай Хаверц са помогнали в борбата за титлата, след като през миналия сезон тимът не издържа в последните седмици.
"Всички играчи, които дойдоха преди сезона, бяха брилянтни и стават все по-добри", каза още Йодегар след успеха над Брайтън с 3:0. /БТА