Действащият шампион на Бундеслигата Байерн Мюнхен обяви партньорството си с корейската футболна асоциация като част от стратегията за намиране и привличане на млади азиатски таланти.

"Има огромен набор от млади структури и таланти там. Южна Корея е една от водещите азиатски страни в това отношение, така че това сътрудничество е отлично за футболен клуб Байерн Мюнхен", заяви членът на Борда на директорите на баварците Йорг Вакер.

Това е втората подобна сделка с азиатска асоциация, след бе подписано партньорство през май 2018 с Японската футболна асоциация. Мюн-бо Хон, изпълнителният директор на Корейската футболна асоциация и играчът с най-много мачове за националния отбор на Южна Корея, сподели, че сделката е "отлична възможност, не само за нашите футболисти, отбори и треньори, но като цяло за корейския футбол".

Двете страни ще развият специални програми, които включват приятелски срещи между младежките формации и тренировъчните лагери.

Освен двете партньорства с азиатски асоциации, Байерн ръководи и пет футболни училища в Азия като част от своята програма за развитие на млади таланти.

Тимът на Южна Корея под 23 години спечели миналогодишното издание на Азиатските игри. /БГНЕС